7. tammikuuta 2011

Töllövinkkejä

PERJANTAI
TV1: Tuomas Enbuske – sivistyksen käsikirja
- Loistava toimittaja. Ohjelmaa en tunne, mutta täytyy olla hyvä, kun tuo on sitä tekemässä.

Nelonen: Linnunradan käsikirja liftareille
- Jatketaan käsikirjateemassa. Elokuvan pohjalla oleva teos kuuluu niihin harvoihin kirjoihin, jonka olen lukenut enemmän kuin kerran. Tosin aika monta vuotta luin sen yhden hahmon nimeksi Ford Perfect. Joku sitten puhui kirjasta ja olin ihan äimänä, että kaveri onkin Prefect. Annoin myös itselleni kertoa, että Ford Prefect on auto.

Muistattehan Maailmanlopun ravintolan ja siellä ilmenevän kieliopillisen ongelman. Aikamatkailun ongelma ei ole se, että sattumalta tulee omaksi äidikseen tai isäkseen, eikä historian kulun muuttuminen.

"Suurin ongelma koskee yksinkertaisesti kielioppia, ja tärkein lähdeteos siinä asiassa on tohtori Dan Streetmentionerin Ajassa matkaajan käsikirja – tuhat ja yli aikamuotoa. – – Useimmat lukijat pääsevät semikonditionaaliseen futuuriin jota modifioi käänteinen plagiaalinen intentionaalisen subjuktiivin imperfekti ennen kuin luovuttavat; itse asiassa teoksen myöhemmissä painoksissa on sen jälkeiset sivut jätetty tyhjiksi painatuskustannusten säästämiseksi."

Maailmanlopun ravintolassa siis "– – vieraat istuutuvat (tulnevat istuutunaikse) pöytään ja nauttivat (tulnevat nauttinaikse) ylellisiä ruokia samalla kuin katselevat (tulnevat katsellein) kuinka koko luomakunta räjähtää ympärillä."

Ehhe hehhe!

Elokuvassa näyttelee Zooey Deschanel, jonka sisko Emily Deschanel näyttelee Temperance Brennanin roolia tv-sarjassa Bones (Tule tule, kuudes kausi).

LAUANTAI
TV1: Miitta-täti
- Monilahjakas Miitta Sorvali on ehkä Suomen paras näyttelijä. Alkutunnarikin on saanut ihan pändin tälle tuotantokaudelle. Ohjelma on välillä niin pimeä, että ihmetyttää. Mutta ei, se tunne ei ole sama myötähäpeä, kuin useimmissa tositeeveissä. Se on jotakin muuta. Pakko katsoa. Todella ennakkoluuloton veto Yleltä näyttää tällaista ohjelmaa.

Sub: Salainen agentti 007 ja Tohtori No
- Sub tuntuisi tuuttaavan James Pöntikkää nyt ihan huolella. Seuraava viikon kuluttua.

Teema: Loma Roomassa
- Aih ja voih, romanttinen skootteriajelu. Se on muuten sitten aito Vespa.

Liv: Ruotsin miljonääriäidit
- Sjutton också, niillä menee kuitenkin paremmin. Niillä on punaisemmat Ferrarit, vaaleammat hiukset ja karvaisemmat turkit kesähelteellä. Niiden koirillakin on parempi huumori. Epistä.

The Voice/ TV Viisi: Stargate – tähtiportti
- Häh? Eikö Ihmemies ole mukana?

SUNNUNTAI
Nelonen: Unitupa
- Miten tämä tv-ohjelma eroaisi nykyisestä, jos se olisi 30 minuutin mittainen Unikulman mainos?

Sub: Ritari Ässä
- Huomasitteko, että se emäntä siinä oli aluksi ruma, koska hänellä oli RILLIT. Nyt on piilarit ja hänestä on tullut hot mama. Amerikkalaisen maskeeraajan ohjekirjasta: "Jos roolihahmo esittää rumaa, on hänelle hankittava silmälasit. Hammasraudat ilmentävät sitä, että hahmo on epäsuosiossa. Jos henkilöhahmo uudistuu jossain vaiheessa tarinaa, on silmälasit tällöin poistettava".

1 kommentti:

Köa kirjoitti...

Sunnuntain vinkeistä jäi pois elokuva Pilvilinna joka romahti. Pätkä perustuu Stieg Larssonin postuumisti julkaistun Millenium-sarjan kolmanteen eli viimeiseen osaan. Sarjasta piti tulla kymmenosainen, mutta Larssonin maallinen taival päättyi kolmannen osan kohdalla. Täytyy sanoa, että nyt jäi kaivelemaan! Mitä niissä lopuissa osissa olisi tapahtunut?

MTV3:lle terveisiä. On ehkä hieman pöhköhköä jakaa jo muutenkin kahtia jaettu elokuva 10-uutisten molemminpuolin vielä kahteen osaan.