3. tammikuuta 2011

Avokadoa, verigreippiä ja kurkkua

Kampin Ruohonjuuri-kaupassa oli vielä alkutalvesta Ph-drinkkibaari, josta sai tuoreita mehuja ja pirtelöitä. Baari hävisi äkisti ja nyt tilalla on Zengrow-vesiviljelylaitteiden myyntipiste. Hakaniemen hallissa oli toinen Ph-drinkkibaarin toimipiste – liekö se vielä pystyssä?

Ehdin pari kertaa käydä drinkillä Kampissa. Juomien aineksina käytettiin avokadoa, kurkkua, mantelimaitoa, verigreippiä ja kaikkea muuta terveellistä. Pirtelö piti hyvin nälän ja kait se oli terveellistä. Eihän tuommoisista raaka-aineista voi saada mitään epäterveellistä. Hinta oli vähän suolainen; 9 euroa puolen litran pirtelö. Mutta toisaalta... se korvasi aterian, koska piti hyvin nälkää.

En jaksanut eilen raahautua kauppaan (kun yritin urakoida Zen ja moottoripyörän kunnossapito -kirjaa). Olin jo aikaisemmin varannut aineksia valmiiksi ja kokeilin tehdä itse tehosekoittimella drinkkibaarin pirtelöä. Avokadoa, verigreippiä ja kurkkua. Lisäksi pari sulatettua pakastemansikkaa ja pieni liraus vettä. Tehariin, smoothie-toiminto käyttöön ja kas: juoma oli valmis. (Kyllä, koneessa on tosiaan smoothie-toiminto. Miten pärjäisinkään ilman sitä. En voi käsittää.)

Pirtelöstä tulee mieleen makea ja maitoinen juoma. Jos tämän mielikuvan unohtaa, niin oikeastaan tuo sörsseli on ihan hyvää.

Nyt on myös se ongelma, että haluaisin ostaa tuollaisen vesiviljelylaitteen ja ruveta kasvattamaan salaatteja ja yrttejä. Mikähän yritys kyseiseen Ruohonjuuren nurkkaukseen seuraavaksi tulee, mitä minä sitten rupean haluamaan? Pitänee ruveta säästämään, jos ne seuraavat myyvät jotakin kallista.

Tein tuohon viereen kyselyn uudenvuodenlupauksista. Vastausaikaa on kuukausi, saa vastata, jos huvittaa.

4 kommenttia:

marjis kirjoitti...

Eikös ne vesiviljelylaitteet ole jo aika kalliita?

Mun vihreä aamumehu alkoi muuten maistua paremmalta, kun keksin alkaa nimittää sitä smoothieksi. Ihme juttu.

Köa kirjoitti...

Mitä sun vihreään aamumehuun tulee? Vehnänorasjauhe olis tarjouksessa Ruohonjuuressa. Pitäisköhän ostaa sitä, tulisin sitä juotuani kauniiksi ja rohkeaksi.

Viljelylaitteet ovat aika hinnakkaita. 2-paikkainen on noin satkun, 6-paikkainen n. 200 e. Säästöä tulee, jos käyttää olemassaolevaa valaisinta (näin ajattelin itse tehdä, jos ostan).

Zengrow'n sivuilta löytyy laskelma kuinka paljon vuodessa säätäisi kasvattamalla salaatit itse. Vesiviljelyn kustannukset ovat 113 e/ v (tässä varmaan on mukana 1. vuoden hankinta- ja käyttökustannukset, jos oikein ymmärsin). Kyllä sillä jo aika monta salaattipuskaa saa kaupasta. Mutta ois se vaan niin kiva.

marjis kirjoitti...

Olisi kyllä kiva kasvatella salaatteja :)

Aamumehuun tulee 1 ruukku mahdollisimman punaista salaattia, pari desiä ituja ja 4 palaa pakastettua pinaattia. Lisäksi laitan siihen aika tujauksen marjoja – happamat marjat vie liiallisen vihreyden maun pois. Ja satunnaisesti makeutukseksi jotain hedelmää, esim viinirypäleet toimii siinä hyvin.

Annan marjojen ja pinaatin sulaa hetken ja lisään muut ainekset + vettä, sitten surautan soseeksi. :D

Köa kirjoitti...

Oho! Johan on vihreetä! :) Salaatista en ole tehnytkään sörsseleitä, pitää kokeilla.

Hyvin ilmaistu, "liiallinen vihreyden maku", tuli heti makumielikuva siitä, mistä puhut :) He he!