21. tammikuuta 2011

Matka 2011 -messut

Helsingin Messukeskuksessa on meneillään Matka 2011 -messut. Paikalla on lähes 1200 näytteilleasettajaa yli 70 maasta. Ensimmäistä kertaa mukana ovat Gabon, Azerbaidzan, Makedonia ja Singapore sekä Karibian alueen turistitoimisto, joka edustaa 34 valtiota.

Tuo Karibian alueen turistitoimisto onkin ihan hyvä idea. Yritin kerran saada tietoa irti vastaavasta putiikista, mutta heillä oli s-postilaatikko täynnä. En siis saanut sinne ikinä yhteyttä. Ehkä tämä messuilla ensikerran esiintyvä toimisto palvelee paremmin.

Messujen partnerimaa on Viro. Matka Viroon käy aina Tallinnan kautta, mutta miksei siitä jatkaisi Muhuun tai Saarenmaalle. Maa on niin pieni, että parissa tunnissa on jo toisella puolella Viroa.

Valuuttakin on euro, joten hintojen vertailu on helppoa. Viron kruunu ei käy enää maksuvälineenä. Virolaiset pankit vaihtavat kruunuja euroiksi ainakin 30.6.11 asti, osa pankeista myös vuoden loppuun. Suomen Pankki ottaa vastaan maksutta kruunuseteleitä helmikuun loppuun saakka.

Haaveilen kylpylämatkasta Itä-Viroon. Omatoimimatkailu on kivaa, mutta nyt houkuttelee paketti: kuljetukset, täysihoito ja kolme kylpylähoitoa päivässä. Oih, pääseekö väsynyt ruhoni suolahuoneeseen, laavakivihierontaan ja lymfahoitoon? Ihmisellä pitää olla haaveita.

Sukellusta hallissa 6.
Messuoppaan on tuottanut matkailulehti Mondo. Lukijaa on ajateltu hirmu kivalla tavalla; loppuun on listattu messujen arvonnat! Siitä vaan kuponkia täyttelemään. Jotkut ovat kuulemma varustautuneet messujen arvontoihin leimasimella, jossa on yhteystiedot. Stempla, stempla! Kokeneella palkintojenmetsästäjällä on ainakin oma kynä mukana.


Messujen ilahduttavin asia oli sukelluskylä. Osastolla saa kokeilla sukeltamista. Messujen ilahduttavin asu oli Flamingo-asu. Olen karttanut Vantaan Flamingon kylpylää. Flamingossa toimii CenCei-kylpylä, jonka toimitusjohtaja on saanut useita tuomioita työntekijöihin kohdistuneista rikoksista. HairStore kuuluu samalle omistajalle ja sielläkin on rikkomuksia ja tuomioita. Olen näin vanhemmiten tullut aivan allergiseksi työehtosopimuksien rikkomiselle. Minä en tuollaiselle kakkiaiselle rahojani kanna.

Flamingo-puku.
Euroopassa olisi minulle vielä paljon nähtävää. Haaveilen myös InterRailista. Junailusta aiheutuisi vähemmän päästöjä lentämiseen verrattuna. Hinnoittelu on aivan ahterista! Lentolippuun verrattuna junailu on hinnakasta. Jos vaikka haluaisi käydä Välimeren rannalla junalla, niin mahtaisiko sinne ehtiä viidessä päivässä? Oletetaan, että ehtii viidessä päivässä.
- Junalla: 10 matkapäivää 22 päivän aikana, aikuinen, 2. luokka: 369 euroa.
- Lentäen: Helsinki–Barcelona–Helsinki alle 190 euroa.
Tokihan junalla näkee enemmän kaupunkeja, painaa sekin vaakakupissa jonkin verran. Jään suunnittelemaan.

Matka 2011 avoinna:
la 10–18
su 10–18

Seuraavaksi kuitenkin untenmaille.

Ei kommentteja: