28. tammikuuta 2011

P****n möivät

Oliko se niin, ettei köyhän kannata ostaa halpaa? Vai oliko se niin, että halpa ja hyvä ovat kaksi eri tuotetta?

Oli öljyä ja viinietikkaa. Öljypullo lirutti öljyä pitkin kylkiään. Eikä viinietikallakaan ollut kovin kaunis pullo. Kumpikin antoi sisältöään liian runsaasti. Haluan tasaisen, pienen lirun, jolla saan öljyä tasaisesti sopivan määrän.

Ostin Clas Ohlsonilta pulloparin. Hinta oli alle kolme euroa. Ilahduin edullisuudesta. Mutta. Sama lirutus jatkuu. Pullosta on mahdotonta kaataa sotkematta. Mitä tällaisella öljypullolla tekee? Voiko tällaista kamaa edes antaa kirppikselle, kun joku toinenkin vielä pahoittaa mielensä tavaran toimimattomuudesta?

Meneekö parin viikon ikäinen esine lasin- ja metallinkeräykseen? Mistä lie Indokiinasta tänne asti raijattu, ei sovi käyttötarkoitukseensa, hiilijalanjälki suureni. Ja minä vain halusin öljypullon, joka ei liruta. I had a dream.

Tämä ei jää tähän.

4 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Tuli muuten vasta jälkikäteen mieleen, että semmoinen sumutinpullohan olis tietty kans hyvä. Ja telkkarissa just mainostivat sellasta OBH Nordican suihkuputelia, johon saa sekä öljyn että viinietikan. http://www.obhnordica.fi/Default.aspx?ID=920
Clas Ohlsonilla näemmä hinta on 24,90.

Köa kirjoitti...

Joo, katselin tuota suihkepulloa kans. Minulla on yksi sellainen, johon saa vain yhtä ainetta. Nehän olivat hitti pari joulua sitten :-) Pullossa vaan on jo halkeama, eikä se muutenkaan ole jotenkin kätevä... Erityisesti mietin sitä, että miten se pitäisi puhdistaa ja kuinka usein. Tosin sain äskettäin hyvän vinkin, että puhdistaa etikalla. Etikan pitäisi tappaa bakteereja, eikä etikassa ole mitään kemikaaleja.

Mari Koo kirjoitti...

Ei minulla ole ratkaisua ongelmaan, mutta kerron, että lainasin tekstiäsi Kulutusjuhlaan, sillä ymmärrän kyllä ongelman tuottaman tuskan!

Ja etikka on kätevää kamaa vähän kaikkeen putsailuun :)

Köa kirjoitti...

Tekstit ja kuvat ovat tekijänoikeuden alaista materiaalia. Niiden julkaisemiseen on kysyttävä lupa etukäteen.

Kiitos kuitenkin, että ilmoitit lainaamisesta ja kiitos mielenkiinnostasi tekstejäni kohtaan. Lähde oli mainittu, kuten lainauksessa kuuluukin ja extrana vielä linkattukin. En tuosta lainaamisesta suuttunut, mutta joku voi suuttua. Sainhan paljon hittejä linkityksesi kautta :-)