10. joulukuuta 2010

Pienin kannettava arvonlisävero 5 euroon

Jouluevankeliumi sanoo: ja tapahtui niinä päivinä, että keisari Augustukselta kävi käsky, että kaikki maailma oli verolle pantava. Ainakin YLE uutisoi eilen, että hallitus on esittänyt pienimmän kannettavan arvonlisäveron laskemista 10 eurosta 5 euroon.

Muutos vaikuttaa nettikauppoihin, joiden lähetykset tulevat EU:n veroalueen ulkopuolelta, esimerkiksi Verkkokauppa.comin Ahvenanmaalta tulevat suoratoimitukset.

Itse olen tilannut kosmetiikkaa EU:n veroalueen ulkopuolelta. Kaupat ovat sujuneet hyvin, ja erityisesti miellyttää edullinen hinta juuri tuon alvin puuttumisen takia. Tilauksen arvo on saanut olla vähän päälle 40 euroa, eikä veroa ole tarvinnut maksaa. Uuden esityksen myötä vain alle 22 euron hintaiset tilaukset saa perille ilman alvia.

Täytyy kylläkin paljastaa, että en tiedä mitä tarkoittaa "hallitus esittää". Nyt on nukuttu yhteiskuntaopin tunnilla. Ei siis tietoa, tuleeko tämä esitys varmasti voimaan ja jos niin milloin.

Alviton puuteri ja kabuki.

1 kommentti:

marjis kirjoitti...

Voi argh! Todella ärsyttävää :( Toivottavasti esittäminen ei mene läpi (jos se on siis mahdollista - olen nukkunut myös tunnilla).