17. joulukuuta 2010

Auttavatko kivat, uudet lelut suorittamaan hyvää elämää?

Haluaisin ostaa yleiskoneen. Ja sen pitäisi tietenkin olla tiettyä merkkiä. Tiettyä, kallista merkkiä. Jos yleiskone tulisi talouteen, ryhtyisinkö laittamaan terveellistä, lisäaineetonta, ravitsevaa, kekseliästä ruokaa? Ohjaisinko talouden ruokakulttuuria ylväisiin suuntiin: tuoretta, maukasta, luomua, lähiruokaa? Vai olisiko kapineen ostaminen kulutusjuhlaa?

Sekoittelisinko tuorepastataikinan ja raviolin täytteen koneella enemmän kuin yhden kerran? Jäisikö aparaatti pölyttymään käyttämättömänä? Olisiko yleiskone minulle sen niin trendikkään slow-elämän alku; joogaisin seesteisesti samalla, kun kone veivailee taikinoita. Tuijottelisin uuninluukun lasin läpi hitaasti nousevia paakelseja ja oivaltaisin jotakin itsestäni ja elämästäni.

Jäätelöntekemislisävaruste pitää tietenkin saada. Onko tässä tuho laihdutuskuurille? Vai olisinko nimen omaan tiukasti vallankahvassa, kun voin itse määrätä jopa jäätelön koostumuksen? Tekisinkö terveellisiä herkkuja vai olisiko kone katala valkoisen vehnäjauhon ja sokerin runsaudensarvi?

Olenko ihminen, joka tarvitsee kivoja, uusia leluja aloittaakseen jotakin uutta. Kääk! Entä jos olenkin ihminen, joka aloittaa jotakin uutta saadakseen kivoja, uusia leluja? Kumpi oli ensin: hieno gps-sykemittarini vai innostus lenkkeilyyn?

1 kommentti:

marjis kirjoitti...

Mun mielestä auttavat. Mun ei tulisi ainkaan tehtyä jokaamuista terveellistä marja-kasvispirtelöäni, jos sitä ei olisi superhelppoa hurauttaa soseeksi ja vielä juodakin samasta kiposta. Niin se vaan on.