28. toukokuuta 2011

Kuvakirjasta

Sain palautetta Ifolorin kuvakirjaa käsittelevästä tekstistä. Kiitos palautteesta. On totta, että homma on jäänyt kesken. Oli tarkoitus jatkaa kuvakirjaohjelmien vertailua.

Ifolorin tuotteessa on se lannistava ominaisuus, että kuvakirjan sivumäärä pitää lyödä lukkoon heti aluksi. Tämä on niin huono ominaisuus, että kirjantekointo loppui heti alkuunsa. Macin kirjassa sivuja voi lisätä sitä mukaa, kun niitä tarvitsee.

Toisaalta, olenhan saanut perinteiset paperikuvat perinteiseen albumiinkin, eikä silloinkaan voinut sivuja lisätä. Nyt on nälkä kasvanut syödessä, kun tietää ominaisuudesta, että kuvakirjan sivut voi mitoittaa tarpeen mukaan.

Noh, ratkaisukeskeisesti: pitäisi kokeilla seuraavaa Ifolorin kirjan kanssa:
- voiko sivumäärää muuttaa, kun kirja on jo osaksi tehty (ja jos voi, niin mitä tapahtuu, selvitäänkö bugeitta)
- tarkistaa Ifolorin sivuilta, että onko tullut mahdollisesti uusi versio ja jos, niin onko tässä asiassa muutoksia

Kun vain jaksais. Ehkä jonain päivänä jaksan tutkia ohjelman ominaisuuksia enemmän. Mac-käyttäjät ovat aina vähemmistönä. Olin positiivisesti yllättynyt jo pelkästään siitä, että Ifolor kiinnostuu mäkkikäyttäjistä niin paljon, että tekee oman ohjelman. En laske ollenkaan sen varaan, että uusia versioita ja parannuksia ominaisuuksiin on tulossa. Jos tulee, otan sen vastaan iloisena yllätyksenä.

Ei kommentteja: